• 0445180193
  • Torstaisin 17.30-19.30

Työpajat ovat tilaajille ilmaisia.

Tarjoamme niitä kouluille, päiväkoteihin ja miksei myös kirjastoille, nuorisoseuroille ja muille, jotka haluavat järjestää lapsille ja nuorille mediateemaista touhua ja opetusta. Järjestämme eri mittaisia työpajoja halutun teeman mukaan, esimerkiksi:

Alle kouluikäisille:

NEITI KYLLI KAMERA

Pyydä Neiti Kylli Kamera vierailulle päiväkotiisi! Hän tarinoi seikkailuistaan - mitä kaikkea onkaan kuvannut ympäri maailmaa! Nyt hän alkaa olla niin vanha, ettei jaksa enää matkustaa, mutta onneksi lapset voivat auttaa häntä piirtämällä! Lopputulokseksi syntyy time lapse -video. Työpajan kesto on 30 minuutista tuntiin. Suositeltu 3-7-vuotiaille.

Kouluikäisille:

MUISTA LUMOUTUA!

 Muista lumoutua! on piksillaatiotyöpaja, joka etsii ratkaisua arjen kuva- ja videoähkyyn elokuvahistorian alkutaipaleelta. Työpajaan kuuluu innostusta ja mielikuvitusta herättelevä alustus (1h) ja sen jälkeen tunnin piksillaatiotyöpaja (1h) noin 10-15 oppilaalle kerrallaan. Työpajoja on mahdollista pitää useita putkeen! Piksillaatio on animaatiotekniikka, jossa animoidaan ihmistä, ja joka mahdollistaa monenlaiset taikatemput. Suositeltu 1-9-luokkalaisille.

ANIMOITU OMAKUVA

Animoitu omakuva on työpaja, jossa kyseenalaistetaan median stereotypioita ja pohditaan omia hyviä puolia. Samalla syntyy animoitu luokkakuva. Tekniikkana käytetään pala-animaatiota. Kesto 4h. Suositeltu 1-9-luokkalaisille.

ELÄVÄN KUVAN AIKAMATKA

Elävän kuvan aikamatka on työpaja, jossa paneudutaan elokuvan historiaan ajatuksia herättäviä elokuvaotoksia ja -kohtauksia katsomalla. Elementteihin, jotka synnyttävät elokuvakokemuksen, tutustutaan keskusteluiden ja erilaisten kutkuttavien harjoitteiden avulla. 

Elokuvamatkan taustalla ovat Alain Bergalan, ranskalaisen elokuvakasvattajan ajatukset elokuvakasvatuksesta. Oppilaita totutetaan hidastempoisemman elokuvan katsomiseen ja annetaan pohjaa oman elokuvamaun syntymiselle. Kesto 2-4 h. Suositeltu 1-9-luokkalaisille.

TAIDESELFIE

Taideselfie -työpajassa pohditaan omaa suhdetta ja minäkuvaa sosiaalisessa mediassa. Työpajassa tutustutaan menneiden ja nykyisten taiteilijoiden omakuviin ja valokuvataan niistä inspiroituneena uudenlaisia selfieitä. Kesto 2-4 h. Suositeltu 3-9-luokkalaisille.